Metamorfosemassage wordt gebruikt bij blokkades van het lichaam door emotionele, mentale en fysische problemen en eventuele ziekten.

Door zachte massage van de reflexzone van de wervelkolom op de voeten, op de handen en het hoofd wordt er een proces in werking gezet. De wervelkolom op de voet correspondeert met de zone`s van de chackra`s en de periode van de zwangerschap. Zwangerschapsgerelateerde klachten kunnen verminderen door metamorfosebehandelingen.

Deze methode kan voor iedereen verschillend tot uiting komen, vaak voelen de mensen zich zeer actief of ontspannen, soms kunnen gebeurtenissen uit het verleden herbeleefd worden of er komen bepaalde emoties los die wel een paar dagen kunnen aanhouden. Soms zijn de veranderingen direct merkbaar in andere gevallen kunnen zij subtieler zijn, bijvoorbeeld doordat er iets losgekomen is, er dingen bespreekbaar kunnen worden of te kunnen verwerken.

Dit komt omdat er verschuivingen in de energie komen, waardoor klachten verminderen die door gebeurtenissen veroorzaakt zijn.

Deze methode is volledig veilig en kan voor iedereen gebruikt worden, ook bij zwangerschapsgerelateerde klachten, terminale ziekten, spanningen, bewustwording, kinderen met bijv. ADHD en autisme.